led strips in de badkamer

Alles wat je moet weten over het plaatsen van led strips in de badkamer

De badkamer is een zeer belangrijke ruimte in je huis. Het is de plek waar je je klaarmaakt voor de dag en waar je even gaat relaxen aan het einde van de dag. En wat maakt een badkamer sfeervoller dan de verlichting? Voor de verlichting in de badkamer met een sfeervol effect kun je gaan voor led strips. Wat je hier precies allemaal mee kunt doen lees je in dit artikel. 

Wat is precies een led strip?

Laten we eerst maar eens uitleggen wat precies een led strip inhoudt. Het is een soort lamp dat bestaat uit een lange platte strip met allemaal kleine led lampjes. De strip lijkt zo een lange grote lamp. Deze lamp biedt zo de combinatie van stijl en eenvoud en geeft je ook veel licht in de badkamer. Je kunt de strips eenvoudig vastmaken aan de muur, plafond of onder aan de spiegel. 

Voordelen van led strips

Als je gaat voor een led strip in de badkamer, heb je te maken met vele voordelen. Ten eerste geeft de led strip super goed licht. Als jij je make-up in de ochtend aan het doen bent, wil je natuurlijk alles kunnen zien. Dankzij de led strips zal jij hiervoor genoeg licht hebben. Daarnaast zijn de led strips ook erg modern. Ze ogen heel erg hip en strak maar zijn tegelijkertijd ook heel erg eenvoudig. Ze zullen niet de show stelen van de rest van de badkamer maar juist het geheel complementeren. Daarnaast kun je ook een dimmer zetten op de led strips zodat jij aan het einde van de dag het licht iets zachter kan zetten om te kunnen relaxen. Veel mensen vinden het ook fijn om te weten dat led strips duurzaam en energiezuinig zijn. Dus wie graag een hippe badkamer wil hebben dat milieuvriendelijk is, gaat voor een paar led strips. 

Alle voordelen van ledstrips op één rijtje

Hieronder hebben we de grootste voordelen van ledstrips voor je verzameld en op een rij gezet:

  • Ledstrips zijn ontzettend energiezuinig en dus ook milieuvriendelijk
  • Led strip verlichting is met een afstandsbediening gemakkelijk op afstand te bedienen
  • Ledstrips zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en lengtes
  • Met ledstrips creëer je sfeervolle én praktische verlichting
  • Ledstrips kun je zowel binnen als buiten toepassen. Let wel op de waterdichtheid van de strips.