De populairste vloeren van 2021

Een nieuwe vloer laten plaatsen is vaak een ingrijpende aangelegenheid die het best kan worden uitgevoerd wanneer de ruimte waarin de vloer geplaatst moet worden nog leeg is. Dat moment is bij een verhuizing of verbouwing het geval. Aangezien beide momenten niet vaak voorkomen maar wel een grote invloed heeft op het leefgenot dat men ervaart in de kamer waar de vloer geplaatst is is de keuze voor welke vloer geplaatst moet worden niet onbelangrijk. Gelukkig hoef je niet alles zelf te bedenken en kan inspiratie opdoen bij de vele anderen die recent een vloer hebben laten plaatsen. In dit artikel bespreken we de populairste opties. Veel leesplezier!

Tapijt

De meest bekende optie is eigenlijk nooit weggeweest. Tapijt is makkelijk te plaatsen, goedkoop en beschikbaar in zeer veel verschillende uitvoeringen. Gemiddeld gaan tapijten ongeveer een dozijn jaren mee afhankelijk van gebruik en kwaliteit.

Laminaat

Deze houten vloer is de laatste jaren aan een opmars bezig. Zelf de vloer leggen scheelt bovendien ook in de portemonnee. Laminaat is eenvoudig in onderhoud, gaat lang mee en geeft een natuurlijke look aan elke kamer. 

De keramische vloer

Ook keramische vloeren zijn tegenwoordig weer helemaal in. Dit is te verklaren doordat dit type vloeren goed samengaan met vloerverwarming, de tegels houden de warmte goed vast, en dat de tegels er ook in steeds meer looks beschikbaar zijn. Tegels met een houtlook zijn bijna niet meer van laminaat te onderscheiden. Voor een volledig beeld van welke looks er allemaal beschikbaar zijn kun je een kijkje nemen op www.ceramicavloeren.nl.