Duurzaam bouwmateriaal

Lees hier over onderhoudsvrij materiaal zoals kunststof kozijnen en deuren. Steeds meer onderzoeken bevestigen dat onderhoudsvrij en duurzaam in één adem genoemd kan worden met milieuvriendelijk. Het bouwmateriaal van de nabije toekomst zal dan gezocht moeten worden in kunststoffen.

Geen schilder nodig

Terwijl hout en metaal regelmatig een nieuwe laklaag moeten krijgen om rotten en roesten te voorkomen, heeft kunststof niets nodig. Kunststof is bestand tegen elementen zoals regen en sneeuw. Onderhoud geeft altijd kosten, zodra kunststof deuren en kozijnen gemonteerd zijn ben je van alle kosten af. Veel glazenwasser beginnen door eerst met een natte handveger even over de kozijnen te gaan om spinnenwebben en aanslag weg te halen, bij kunststof kozijnen is er meer onderhoud niet nodig. Hetzelfde geldt voor een kunststof deur, een natte doek erover en de deur is weer schoon. Zo weinig handelingen aan een pand belasten amper het milieu. Zeker als je het vergelijkt met schuren en schilderen.

Vochtwerende en goed isolerende kozijnen en deuren

Als extra toevoeging op het milieuvriendelijke omdat kunststof deuren en kozijnen onderhoudsvrij en duurzaam zijn, is de isolerende werking. Vocht kan een koudebrug zijn, en in en kunststof komt beslist geen vocht. Een kunststof deur in een kunststof kozijn houdt in de winter de warmte en in de zomer de koelte binnenshuis. In de winter hoef je niet zoveel te stoken. In de zomer hoeft de airco niet zo hard te werken wat scheelt in het stroomverbruik. Naast geen kosten voor onderhoud drukt het ook de energierekening. Kunststof deuren en kozijnen verdien je dus terug.

Alle denkbare modellen leverbaar

Kunststof deuren en kunststof kozijnen zijn in alle denkbare modellen te verkrijgen. Online staan veel afbeeldingen; bijvoorbeeld een kozijn met twee ramen waarvan er één open kan is leverbaar. Maar ook met de kunststof voordeuren zijn er prachtige exemplaren te verkrijgen. Wat online niet te zien is, maar wel in het echt, is dat kozijnen en deuren van kunststof houtnerven hebben. Hierdoor is het verschil tussen een gelakte houten deur of kunststof deur niet te zien. Kunststof als bouwmateriaal heeft de toekomst.Meer weten over kunststof kozijnen? Bekijk hier de voordelen!