De voor- en nadelen van een vliesgevel

Als je opzoek bent naar een echte eyecatcher voor je huis of aanbouw is een vliesgevel zeker iets waar je naar kunt kijken. Deze gevel geeft je het gevoel dat je buiten bent terwijl je gewoon lekker in je woonkamer zit. Mocht je geïnteresseerd zijn in een vliesgevel dan zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. In dit artikel zullen we je de voor- en nadelen van een vliesgevel laten zien.

Wat is een vliesgevel?

Een vliesgevel is een gevel die voornamelijk bestaat uit glas. Deze gevel heeft geen dragend vermogen, maar zorgd wel voor een enorm uitzicht en veel licht. De ramen worden meestal door aluminium raamprofielen gedragen, omdat deze dun zijn en erg sterk. vliesgevels zijn perfect wind en waterdicht en kunnen dus echt dienen als een van de gevels van een woning. 

Voordelen 

  • Een vliesgevel zorgd voor een grote lichtinval, er komt dus veel natuurlijk licht binnen wat als erg prettig kan worden ervaren.
  • Er zijn veel verschillende profielen te verkrijgen en ook in materialen zijn meerdere opties, maar de buitenzijde is wel vaak van aluminium.
  • Er zijn veel creatieve opties mogelijk, zo kunnen de profielen ook erg slank gemaakt worden zodat het lijkt alsof deze er bijna niet zijn.

Nadelen

  • Een vliesgevel kan als een enorme spiegel gaan werken. Dit kan met name voor verkeer gevaarlijke situaties opleveren.
  • Een vliesgevel heeft geen dragend vermogen, dus dit moet worden meegenomen in de constructie van het gebouw.